De Gezondheidspraktijk

Manuele therapie

Bij manuele therapie staat alles in verbinding en wordt het lichaam als één beschouwd. Een behandeling heeft als doel op zoek te gaan naar de oorzaak en plaats van bepaalde klachten en letsels.

aanpak

Om de aard van je klachten zo goed mogelijk te begrijpen plannen we eerst een intakegesprek in waarna we een uitgebreid functieonderzoek uitvoeren. Dit kan gaan om spiertesten, gewrichtstesten, coördinatietesten, enzovoort. Uit dit onderzoek halen we heel veel nuttige info die ons zal helpen de oorzaak en aard van je klachten te ontdekken.

Op basis van deze inzichten stelt de manueel therapeut een behandelplan op dat je begeleidt door het hele genezingsproces. Naast de manuele behandeling zelf krijg je ook oefeningen mee om zelfstandig uit te voeren. De eerste sessie duurt 60 minuten, de daaropvolgende sessies duren 30 minuten. Een behandeling wordt enkel gestart op voorschrift of doorverwijzing van een arts.
Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie en is geschikt voor iedere doelgroep. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om manuele behandelingen. De therapeut beschouwt het lichaam als een geheel en gaat op zoek naar verbanden tussen verschillende delen en stelsels. Deze vorm van behandelen richt zich op het herstel maar ook op de verbetering van bepaalde delen van het lichaam. Je kan hier mee geholpen zijn na blessures, pijn aan gewrichten en beenderen, stramme en geblokkeerde gewrichten en algemene belemmeringen.

Op de hoogte blijven?

Blijf je graag op de hoogte? Zoek je tips voor een gezonde levensstijl? Volg ons op Instagram @de_gezondheisdpraktijk
De Gezondheidspraktijk
Prinses Jos.-Charlottelaan 53
9100 Sint-Niklaas, België
/swfiles/body/logo-met-tekst

Tel. 03 777 95 11

Gsm. 0468207607
info@degezondheidspraktijk.be