De Gezondheidspraktijk

Dry needling

Pijnlijke, harde spieren kunnen enorm veel baat hebben bij dry needling.
Bij deze techniek wordt gebruikt gemaakt van een zeer dunne naald die in de huid gestoken wordt.
Ontdek de voordelen van deze aparte techniek bij De Gezondheidspraktijk.

aanpak

Aan de hand van een intakegesprek en een gericht onderzoek brengt de therapeut jouw klachten in kaart en gaan we op zoek naar jouw triggerpoints. De behandeling van deze triggerpoints met dry needling is gericht op het langdurig uitschakelen ervan. De eerste behandeling duurt 60, de daaropvolgende behandelingen 30 minuten. Per behandeling worden soms meerdere spieren aangeprikt. Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich kort aan en ontspant die zich vervolgens weer. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid of stijf aan, maar dat is van korte duur. Na de behandeling krijg je oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.
Dry needling is een methode waarbij de therapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) naald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Deze techniek is niet te verwarren met acupunctuur.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken. Het menselijke lichaam bouwt die triggerpoints dus willekeurig en onwillekeurig op. Dat wil zeggen dat iedereen triggerpoints heeft, maar daar niet per se last van hoeft te hebben.

De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsten, omdat ze vaak de oorzaak kunnen zijn van je klachten.

Op de hoogte blijven?

Blijf je graag op de hoogte? Zoek je tips voor een gezonde levensstijl? Volg ons op Instagram @de_gezondheisdpraktijk
De Gezondheidspraktijk
Prinses Jos.-Charlottelaan 53
9100 Sint-Niklaas, België
/swfiles/body/logo-met-tekst

Tel. 03 777 95 11

Gsm. 0468207607
info@degezondheidspraktijk.be