De Gezondheidspraktijk

Rugscholing

Rug- en nekklachten hebben een zeer grote impact op ons dagelijks leven. Je bent of kent wellicht iemand die eronder gebukt gaat. Toch hoeft dat niet onnodig lang aan te slepen. Zowel preventief als onderhoudend kan rugscholing de levenskwaliteit enorm verbeteren.
Er bestaan veel misvattingen over het ontstaan van van rug- en nekklachten. Grote boosdoeners zijn onder andere een tekort aan slaap, een te grote hoeveelheid stress en een sedentaire levensstijl. Tijdens rugscholing werken we op basis van twee zaken. Eerst en vooral educatie over pijn, weefselherstel en het ontstaan van chronische pijn. Daarna werken we via graded activity naar het terug integreren van (pijnvrij) bewegen in het dagdagelijkse leven als een rustige, aangepaste conditie en krachtopbouw.

Door preventie kunnen klachten voorkomen worden maar ook wanneer er reeds klachten zijn wordt rugscholing sterk aangeraden.

aanpak

Rugklachten zijn er in veel soorten en vormen. Het is daarom aangeraden om een afspraak te maken zodat we samen kunnen bepalen wat de juiste aanpak is. Na zo'n intakegesprek stellen we de juiste oefeningen en frequentie samen om je zo op weg te helpen naar een pijnvrij leven.

Op de hoogte blijven?

Blijf je graag op de hoogte? Zoek je tips voor een gezonde levensstijl? Volg ons op Instagram @de_gezondheisdpraktijk
De Gezondheidspraktijk
Prinses Jos.-Charlottelaan 53
9100 Sint-Niklaas, Belgiƫ
/swfiles/body/logo-met-tekst

Tel. 03 777 95 11

Gsm. 0468207607
info@degezondheidspraktijk.be