De Gezondheidspraktijk

Emotioneel eten

De relatie met eten is voor iedereen anders. De ene doet aan overdaad als het even wat minder gaat terwijl de ander geen hap meer door de keel krijgt bij te veel stress.
Bepaalt jouw humeur wàt je eet en hoeveel je eet? Dan ben jij wellicht een emotionele eter. Deze emoties kunnen zowel negatief als positief zijn, dat speelt in feite geen rol. Het gaat erom dat je je emoties je eetgewoonten laat sturen en deze zijn in veel gevallen niet gezond. Toch is het mogelijk om deze ontwikkelde mechanismen weer de baas te worden.

Een voedingsdeskundige kan je helpen komaf maken met slechte gewoontes en je weer goesting doen krijgen in gezond en voedzaam eten.

aanpak

Tijdens een intakegesprek brengen we jouw eetpatroon in kaart. Op basis van deze inzichten geven we advies en oefeningen. Alles met als doel om bepaalde (slechte) eetgewoonten te doorbreken. Verwacht je aan een deskundige die écht naar je luistert en met jou werkt aan een lange termijn plan dat wérkt.

Op de hoogte blijven?

Blijf je graag op de hoogte? Zoek je tips voor een gezonde levensstijl? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We sturen enkel onderbouwde en relevante inhoud, beloofd!
De Gezondheidspraktijk
Prinses Jos.-Charlottelaan 53
9100 Sint-Niklaas, België
/swfiles/body/logo-met-tekst

Tel. 03 777 95 11

Gsm. 0468207607
info@degezondheidspraktijk.be